Värmepumpar i Östersund

Östersund är en större ort (cirka 51852 invånare i tätorten, 2022). Det finns 8 lokala företag som jobbar med värmepumpar, här kan du hitta mer information om dessa.
De flesta värmepumpsföretag i Östersund kan troligtvis hjälpa dig med det du behöver veta angående värmepumpar.

Installera värmepump i Östersund

Följande företag arbetar på något sätt med värmepumpar och uppvärmningslösningar. Vi rekommenderar att du tar kontakt med en eller ett par olika.

Aqua Energiborrning i Jämtland AB

Hagvägen 28, 831 48 Östersund, Sverige

Rörprodukter i Norrland AB

Fagerbacken 80, 831 48 Östersund, Sverige

Värmepumphuset i Jämtland AB

ODENSÄNGSVÄGEN 5, 831 45 Östersund, Sverige

Östersunds Hushållsservice AB

Rådhusgatan 93, 831 60 Östersund, Sverige

Hedlert i Östersund AB

Voltvägen 24, 831 48 Östersund, Sverige

Rör-Teknik AB

Hagvägen 28, 831 48 Östersund, Sverige

Bad & Värme Norderåsens VVS

Hemvägen 28, 831 61 Östersund, Sverige

Jämtlands Kyl & Värmecenter

Storlienvägen 40, 831 52 Östersund, Sverige

Kort fakta om Östersund

Östersund är en tätort som är centralort i Östersunds kommun och residensstad i Jämtlands län. I tätorten ingår delar av de två kommunerna Östersunds och Krokoms kommun. Östersund ligger vid Storsjön och är Storsjöbygdens, Jämtlands läns och landskaps enda stad. Östersund är Sveriges 22:a största tätort (och fjärde störst i Norrland efter Umeå, Gävle och Sundsvall) med 52 797 invånare 2020. Östersund är den enda stad inom Sveriges nuvarande gränser som grundats på 1700-talet. Staden grundades 1786 av Gustav III som ville utöka sitt inflytande över handeln i Jämtland, vars invånare bedrev en omfattande och mycket lönsam handel som den svenska staten ville kunna kontrollera. Statsmaktens intentioner var att, i enlighet med lagen, kanalisera handeln till staden. Detta togs dock inte väl emot av befolkningen, vilket ledde till att Östersund länge förblev en liten stad, befolkningsmässigt sett faktiskt mindre än antalet invånare på den intilliggande Frösön. Det dröjde ända till senare delen av 1800-talet innan Östersund blev en verklig stad, egentligen först efter järnvägens ankomst 1879.Östersund är geografiskt sett beläget i mellersta Sveriges bergstrakter, mitt i Jämtlands län. I egenskap av en av Sveriges ytgeografiskt sett mest centralt belägna städer brukar Östersund ta åt sig äran som Sveriges mittpunkt. Ortnamnet kommer från det ner mot 150 meter smala sundet Östersundet, ursprungligen "Östra sundet", som skiljer ön Frösön från fastlandet.Staden marknadsfördes 1997?2017 av kommunen och näringslivet som "Vinterstaden". Vintersporter har långa anor i staden och Östersund har genom åren anordnat flera världsmästerskap i vintersporter som skidskytte, skidorientering och skridskolöpning samt svenska mästerskap i skidlöpning och skotercross. I Östersund finns även Nationellt Vintersportcentrum och staden har tre gånger tillsammans med Åre ansökt om att få anordna de olympiska vinterspelen, men utan att få uppdraget. Föregångaren till vinter-OS, de nordiska spelen, förlades emellertid ibland till Östersund på grund av snöbrist i Stockholm i början av 1900-talet.I fotbollsstaden Östersund finns ett tiotal idrottsplatser/fält med fotbollsplaner; årligen arrangerar staden den internationella Storsjöcupen, Sveriges äldsta fotbollscup för ungdomar, och i seniorfotboll har en handfull organisationer nått åtminstone andradivisionsnivå på herr- och/eller damsidan. År 2010 blev lokalradion P4 Jämtland först i Sverige med att regelbundet sända matcher från Division 1 (herrarnas tredjedivision respektive damernas andradivision), där både elitsatsande Östersunds FK (som 2016 hade blivit det första laget från Norrlands inland med spel i Allsvenskan) och Östersunds DFF då befann sig.Michael Söderkvist är en av många framgångsrika kampsportare från Östersund.