Värmepumpar i Holmsund

Holmsund är en mindre ort (cirka 6046 invånare i tätorten, 2022). Det finns 2 lokala företag som jobbar med värmepumpar, här kan du hitta mer information om dessa.
De flesta värmepumpsföretag i Holmsund kan troligtvis hjälpa dig med det du behöver veta angående värmepumpar.

Installera värmepump i Holmsund

Följande företag arbetar på något sätt med värmepumpar och uppvärmningslösningar. Vi rekommenderar att du tar kontakt med en eller ett par olika.

Djupviks Energiteknik Ab

Sahlinsvägen 10, 913 35 Holmsund, Sverige

Infjärdens Värme AB

Järnvägsgatan 12, 913 35 Holmsund, Sverige

Kort fakta om Holmsund

Holmsund är en tätort i Umeå kommun vid Umeälvens mynning. Bofasta har funnits i området åtminstone från 1500-talet. Under 1800-talet industrialiserades orten och en hamn anlades. Holmsund blev egen kommun och var så fram till 1960-talet då orten istället uppgick i Umeå kommun. Enligt folkräkningen år 2015 bor 5 962 personer på orten, som därmed är den näst största tätorten i kommunen. Det finns långt gångna planer på ett nytt bostadsområde i Holmsund, kallat Sjöstaden. Om detta genomförs enligt plan så kommer befolkningen att inom några år dubbleras. Himmelska fridens torg är det centrala torget i Holmsund, vilket är rikskänt sedan 1970- och 1980-talet genom Fredrik Burgmans radiokrönikor, där torget ofta nämndes.